fredag 29. oktober 2010

Hotellet i Colombo (Sri Lanka)

Da vi kom til hotellet skjekket vi inn. Vi fikk romnummer 109. Hotellet kostet 3019NOK (57348,41LRK)
per natt for to personer.

Dette er rommet vårt
Da vi hadde skjekket inn på hotellet gikk vi og spiste lunsj. Vi kjøpte bare en pølse i en kiosk som lå rett utenfor hotellet. Da vi hadde spist gikk vi og badet i et innebasseng. Vannet var veldig varmt. Det  var et boblebad rett ved siden av det store bassenget. Boblebadet var ute så vi måtte gå ut.



Det store bassenget

Boblebadet



Lang tur fra Galapagosøyene til Sri Lanka

Flyturen tok tilsammen 51 timer og 40 min. Det kostet tilsammen 6,642 amerikanske dollar som er 42 000 norske kroner. Vi mellomlandet i Atlanta og Dubai før vi kjørte direkte til Sri Lanka. Flyet vi fløy med var Melta og Emirates.



På flyplassen i Colombo
 Da vi hadde gått av flyet i Colombo tok vi taxi til hotellet som lå bare 10min unna flyplassen.

Middag på hotellet

Da vi kom fra akvariet spiste vi middag på hotellet. Til middag spiste vi Ecuadorsk mat som var bønner med kylling.




Marte syntes ikke det var så veldig godt men vi hadde jo et poeng med turen ved å spise mat fra de landene vi var i. Da vi hadde spist middag gikk vi på en bar, og der drakk vi brus også dro vi opp på rommet og la oss til å sove.

torsdag 28. oktober 2010

På akvariet

Da vi hadde spist middag gikk vi til hotellet og la oss til å sove for da var klokken allerede 22.00. Neste dag dro vi til byen for å handle godteri som vi kunne kose oss med på rommet. Vi gikk også på en kafe og spiste lunsj. Da vi hadde spist lunsj dro vi på øyas største akvariet. På akvariet var det mange haier som svømte under og over oss. Det var mange åler som Marte syntes va veldig ekkelt.





Vi så også små pirayaer som ble matet med små døde gullfisker. Det det var mest av der var små fisker i forskjellige farger. Da vi hadde sett de aller fleste fiskene dro vi tilbake på hotellet og spiste middag.


Dette er en mandarinfisk.







Fregattfugl i Ecuador

Fregattfuglene er pelagiske. De stjeler ofte både mat og reirmateriale fra andre sjøfugler, og av denne grunn blir fregattfuglene gjerne kalt pirater. Noe mat skaffes også ved å ta fugleunger fra andre arter. Reirene er lite forseggjorte byggverk i lave trær eller på bakken. Det er ett egg i hvert kull og foreldrenes omsorgsperiode er den lengste for alle fugler. Det finnes 5 arter av den og den lever der det er et varm klima. Fregattfugler er sjøfugler.


Praktfregattfugl (Fregata magnificens)

Middag og tilbake til hotellet

Da vi hadde vært på stranden spiste vi middag på en restaurant rett utenfor hotellet. Til middag spiste Marte stekte nuddler og Ludvig spiste fisk. Det var veldig god middag.





Informasjon om Ecuador

I Ecuador er språket spansk og de betaler med amerikanske dollar. 10.august er nasjonaldagen og da er det fest i hovedstaden Quito. Styreformen er republikk som i de aller fleste sør- amerikanske land. Presidenten heter Rafael Correa.




Religionen i Ecuador er Islam som er den nest største religionen i verden etter kristendom. Guden til muslimene er Allah. I Norge er det ca 2% muslimer. Islam baserer seg på profeten Muhammeds. Det er ca 1,57milliarder muslimer i verden i dag. Akkurat som vi har bibelen har Islam noe som heter Koranen.



På stranden i Puerto Ayora

Da vi kom til hotellet skiftet vi og løp ned på stranden for å bade for det var så varmt der nede. Da vi badet så så vi en stor øggle som gikk på stranden på noen store steiner, og Marte ble forskrekket.




Etter en liten stund fikk badevaktene øye på øgglen og ropte opp på høytaleren at alle måtte løpe vekk fra stranden for øgglen var veldig giftig. Vi løp opp på hotellet og skiftet og snakket om det vi hadde sett på stranden og hvor ekkelt det var.

Til Galapagosøyene

Etter vi hadde jublet så det suste pakket vi sakene våre dro vi til flyplassen i San Jose. Vi tok fly til Isla Baltra som ligger nord på den øya vi bor på. Flyturen tok 6 timer. Da vi kom til flyplassen kjørte vi bil til sør på øya altså til hotellet vårt.  



 Vi bodde på et hotell på galapagosøyene som het Galapagos suites som  lå i Puerto Ayora på øya santa cruz. Hotellet lå rette ved stranden. Det kostet 731 kr per natt.

Toppgivinst

Vi spiste toast til lunsj. Da vi hadde spist lunsj gikk vi til en kiosk og kjøpte lottokupong for vi hadde ikke så mye penger igjen så vi håpet å vinne jackpot. Lottotrekkningen startet klokken 18.00. Så vi hadde litt tid på oss for og gjøre noe annet før vi satt oss å så på tv. Vi gikk på et shoppingsenter og kikket litt rundt men vi fant ingenting som vi så etter. Da klokken var 17.00 gikk vi tilbake til hotellet og satt på tven på rommet vårt. Det første tallet sto på spill og vi satt spenningsfullt og ventet. Det første tallet kom og vi jublet for det var ett av tallet vi hadde på kupongen. Neste tallet kom og det hadde vi også, så mere jubel ble det til, og det tredde tallet var på vei. Vi hadde en følelse på at dette skulle gå bra. Dette tallet hadde vi ikke men det gikk bra for nå kom det neste tallet som faktisk også var et av våre tall. De neste tallene kom fortløpende, men det gjorde ingenting for vi de fleste tallene så vi vant jackpot. Vi begge hoppet opp i været og juble slik at de som bodde vedsiden av oss og de som bodde under oss klaggde så vi fikk advarsel fra hotellsjefen.

onsdag 27. oktober 2010

Svømmetur med delfinene

Vi dro tidlig neste morgen ut på østkysten av Costa Rica for å svømme med delfinene. Da vi kom dit gikk vi til bassenget og stelte oss i kø for å betale for at vi skulle svømme med delfinene. Det kostet 500kr for en person for å komme inn og svømme med delfinene.

Nå er Ludvig allerede i gang!!



Etter vi hadde svømt en stund fikk vi lov til å mate delfinene så vi gikk opp av vannet og stelte oss på bassengkanten og sto med maten som vi skulle hive opp i været slik at delfinene skulle hoppe opp. Da vi hadde matet alle dro vi tilbake til hotellet og spiste lunsj. 


Hotellet i Costa Rica

Da vi kom til flyplassen dro vi til hotellet som ligger ved en Islita-strand. Vi gikk opp på rommet og slappet litt av før vi gikk ned på en restaurant og spiste middag.
Rommet kostet 3 251 NOK tilsammen.



Til middag spiste Marte pasta og Ludvig spiste biff. Da vi hadde spist var vi så stappet med mat så vi gikk å la oss til å sove.





Informasjon om Costa Rica

Costa Rica blir styrt av repubikk, og Laura Chinchilla som er presidenten. De snakker spansk som hovedspråk. Valtaen er colon og nasjonaldagen er den 15.september. Hovdstaden er San Jose og landet ligger i sør-Amerika. I Costa Rica kan du gjøre mye varierende med de vi sytes er det morsomste er å svømme med haier og delfiner.



Den største religionen i Costa Rica er kristendom, og rundt 92% av befolkningen er kristne. På grunn av innvandring fra Asia og andre steder, har religioner buddhisme, jødedom, bahai, islam og hinduisme blitt større. Den største relgionen av disse er buddhisme. Den kristne guden  er bare gud, guds sønn er Jesus.






Costa Rica here we come!!!

Vi skulle ta flyet klokken 06.00 så vi sto opp grytidelig. Da vi kom til flyplassen i Monterry gikk å skjekket inn bagasjen, og vi gikk inn på flyet litt senere etterpå.



Flyturen tok 6 timer og 25 minutter. Da vi kom til Costa Rica gikk vi å hetet bagasjen vår, og fant en taxi som vi hadde bestillt.



 

tirsdag 26. oktober 2010

Varmlufts ballong tur

Vi sto opp da vi våknet og kledde på oss litt turtøy og tok buss til ute på landet. Da vi kom dit ble alle som skulle være med på turen samlet og delt inn i grupper. Hver gruppe hadde 2 guider. Det vi startet med var og finne utstyret til ballongen og satt det på der det skulle være. Da vi var ferdig med det stelte vi oss i ballongene og begynte og fly. Plutselig under turen var det en som satt ved siden av meg som kom på at hun hadde høydeskrekk og lukket øynene til mannen skrek til henne at hun måtte åpne øynene fordi han ville ikke at hun ikke skulle oppleve noe av turen for det var derfor de var med på turen. Turen varte i en evighet med det var en sinsykt morsom tur. Da  vi endelig var nede igjen satt vi oss inn i en buss som skulle frakte oss tilbake til hotellet. Det kostet tilsammen 4152NOK som er 8856,14 MXN. Vi fikk begge nytte av turen.










Informasjon om Mexico


I Mexico snakker de spansk og feirer nasjonaldagen den 15. og 16. september. De betaler med meksikanske peso og landet blir styrt av republikk. Hovedstaden i Mexico er Mexico city der vi er nå. Mexico ligger i nord-Amerika og ligger rett sør for Texas i USA.




mandag 25. oktober 2010

På treningsrommet og i bassenget

Da vi kom hjem fra en morsom tur på stranden og en kjedelig busstur gikk vi på rommet og skiftet til treningstøy og tok med oss badetøy. Vi gikk ned til treningssenteret og begynte med å løpe på løpemølla. Bassenget var ute så vi gikk ut etter treningen. 




sharmelsheik0701bassengarticlelargeimage

Vi syntes bassenget var veldig fint. Vi badet en stund før vi gikk opp igjen på rommet. Da vi kom opp på rommet skiftet vi og gikk ned og spiste på en restaurant uten mat som vi mistet matlysten av. Marte spiste pizza og Ludvig spiste shusi. Da vi hadde spist la vi oss til og sove på rommet. 

På stranden

Vi sto opp tidlig denne morgenen for vi skulle på stranden som ligger på østkysten av Mexico. Vi tok bussen til Cancun som var stranden vi skulle bade på. Det tok ca 3 timer. Marte satt og spilte på ipoden sin nesten hele tiden mens Ludvig satt og leste. Da vi kom frem gikk vi ut av bussen og gikk ned på stranden og slo oss ned under en stråparrasoll. Under parrasollen var det to solstoler. Vi tok en stol hver, skiftet og løp ut i vannet. Vannet var overaskene varmt. Etter en stund bading gikk vi å tørket oss. Vi gikk bort til kiosken og kjøpte oss en is hver og satt oss i sola. Vi satt og slappet av litt også gikk vi ut i vannet igjen. Da vi hadde kommet opp igjen satt vi oss ned og ventet på en dame som gikk rundt og solgte frukt. Endelig kom hun. Hun hadde med seg et fat og en trillebår, på fatet la hun frukten som vi skulle ha og skjærte opp frukten så fort at vi såvidt fikk det med oss. Så gikk hun og vi satt og koste oss med melonen som vi kjøpte. Etter vi hadde spist gikk vi og kjøpte toast og gikk tilbake og skiftet og tok bussen tilbake til hotellet.







Første kvelden i Mexico

Da vi hadde tatt en liten middagslur gikk vi ned til Shelty som var den største baren på hotellet. I baren drakk vi cola som var iskald så Marte fikk hjernefrys.



I baren så vi på tv. På tv var det nyheter på spansk. Vi satt og så på men det var helt meningsløst for ingen av oss kunne spansk så vi gikk opp på rommet vårt som var i 10. etasje. Det var heldigvis heis der så vi slapp å gå opp alle trappene til rommet vårt. Da vi kom på rommet la vi oss til å sove fordi vi skulle opp tidlig i morgen for vi skulle på en strand som var et stykke fra hotellet.

Hotellet Nikko i Mexico

Da vi kom til hotellet i Mexico gikk vi til resepsjonen og fikk romnøkkel og gikk opp på rommet.










Vi gikk inn på rommet og vi så bare en dobbelseng og vi begynte å lure på hvordan dette ville gå fordi vi ville ikke sove i samme seng men det gikk bra for det var en annen dobbelseng i et annet lite rom. Da vi så det ble vi lettet og slapp og stresse. Vi gikk ned til en restaurant og spiste middag restauranten het ''Teppan grill''. Vi spiste grillmat. Maten var god men det var litt kvalmt fordi det var et spyd som var fult av biller på buffebordet. Da vi begge så det gikk vi fra bordet for vi mistet matlysten men det gikk bra fordi vi hadde spist oss mette allerede.







På vei til Mexico

Da vi kom hjem fra kiwisafarien skiftet vi og gikk og spiste middag. Da vi hadde spist middag pakket vi og tok taxi til flyplassen. Vi gikk og sjekket inn bagasjen, og gikk på en kiosk og kjøpte noe å drikke. Etter vi hadde vært i kiosken gikk vi inn i flyet som skulle frakte oss til andre siden av jordkloden der Mexico ligger. Vi skulle mellomlande i Auckland og i Los Angeles. Flyturen skulle ta ca 29 timer og 15 minutter. Det skulle koste 17 506 NOK. Vi skulle fly med Qantas, American Airlines og United. Da vi kom trøtte til Mexico tok vi buss til hotellet som vi skulle bo på.


Kiwisafari

Vi tok taxi til der vi skulle starte safarien og betale. Da vi kom dit ble vi fulgt til en jeep som en guide skulle kjøre oss rundt i et omerådet som var fult av kiwifugler. På veien så vi mange skilt med et bilde av en kiwi som et fareskilt av kiwifugler.




Vi fortsatte på veien til vi kom tilbake til der vi startet safarien. Da vi kom tilbake tok vi taxi tilbake til hotellet.
Vi syntes safarien var veldig morsom fordi vi fikk se noe vi ikke vanligvis ser.



 







torsdag 21. oktober 2010

Informasjon om New Zealand

Hovedstaden i New Zealand er Wellington og der snakker de vanligvis engelsk. De feirer nasjonaldagen sin den 26. september og de betaler med australske dollar. Landet blir styrt med monarki. New Zealand er kjent for sine fjell med store slalomsenter og sine kiwifugler.







På hotellet etter turen i skibakken

Da vi kom hjem fra skibakken tok vi på oss badetøy og gikk til badebassenget som lå i kjelleren på hotellet. Badebassenget var så lite at vi ikke trodde det var sant. Vi gikk ned i vannet med fort som bare det var vi oppe igjen for vannet var så kaldt. Etter en stund løping opp og ned fra vannet vente vi oss til kulden og hoppet uti vannet som plutselig ble varmt. Etter at alle hadde badet gikk vi opp på rommet og dusjet. Da vi begge hadde dusjet gikk vi på en restaurant inne på hotellet og spiste middag. Vi gikk og satt oss på en av de to barene etter vi hadde spist middag. I baren satt vi å så på fotball. Plutselig scoret ett av lagene og alle mennskene som satt rundt oss å hoppe opp i været og hylte av glede. Da vi hadde sittet og hørt på all hylingen ble vi så utholmodige at vi gikk opp på rommet å la oss til sengs for da var klokken 23.00.

I slalombakken

Da vi hadde pakket skitøyet i en bag hver gikk vi til utgangen av hotellet og tok en buss til skisenteret som lå et stykke opp i fjellet. Så gikk vi inn og kjøpte et dagskort hver som kostet  $350 som er 1896kr. Da vi hadde kjøp heiskort gikk vi inn i garderoben og skiftet til skitøy og gikk ut og tok på oss skiene. Vi kjørte gondol opp til toppen og fant et løssnø omerådet som vi ga full gass ned. Etter en stund i løssnøen falt Marte utfor et stup som ikke var lengere en 1meter så det gikk rimelig bra. Da vi hadde kommet ned kjørte vi noen timer til også dro vi tibake til hotellet og skiftet.


Til hotellet

Da vi kom til flyplassen tok vi buss til hotellet som vi skulle bo på. Hotellet var helt greit fint. Det skulle koste 1412kr for en natt. Hotellet het Four seasons. Da vi hadde pakket ut gikk vi og spiste litt lunsj. Til lunsj spiste vi pasta og brød og drakk brus. Etter lunsjen badet vi i et badebasseng som var veldig lite.


Hotellrommet

Utenfor hotellet

Til New Zealand

Vi våknet ca.10.00. Da vi hadde stått opp gjorde vi en vanlig morgenstell og kledde på oss og begynte å pakke fordi vi skulle ta flyet til New Zealand. Etterpå spiste vi frokost og gikk til rommet å hentet bagasjen og gikk ut til en taxi som vi skulle ta til flyplassen. På flyplassen gikk vi å skjekket inn bagasjen vår. Etter innskjekkingen gikk vi og kjøpte godteri til flyturen. Etter godterihandelen gikk vi ombord til flyet heldigvis rakk vi det denne gangen. Flyet skulle bruke 21timer og 30minutter på å fly til New Zealand. Vi skulle mellomlande to ganger. Hele flyturen skulle koste 47610AED som er 76103kr.



på flyplassen i Cristchurch










mandag 18. oktober 2010

Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum

I Dubai har de en sheik som styrer landet. Han heter Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Kona hans heter Sheikha Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum. Ban har ansvaret for all økonomien og hele Dubai. Han har hesteridning som hobby. han har sin egen flyplass, sin egen hestebane, og sine egne slott. Han har et hus i byen og et hus ute i ørkenen. Sheiken har 3 brødre og 19 barn (8 sønner og 11 døtre). I 2007  ga 910 millioner dollar til fattige land for at 1 million barn skulle gå på skole.

På bytur og tilbake til hotellet

Da vi hadde spist lunsj tok vi taxi til sentrum. Etter bilturen dro vi til Dubai Mall for å shoppe litt. Den første butikken vi kom til var Virgin Mega Store, som vi begge syntes var morsomt. Vi gikk videre innover, og gikk inn til en Tommy Hilfiger butikk der Ludvig skulle kjøpe et par t-skjorter, fordi han hadde glemt å ta med seg det. Etterpå gikk vi på en fransk kafe som het PAUL og spiste supergode kaker og drakk brus. Da vi hadde spist gikk vi mere rundt og kikket etter butikker som passet til Marte. Det var veldig mange butikker der, og vi gikk litt lei, så vi ba conciergen på mallen om å bestilte taxi tilbake til hotellet. Da vi kom til hotellet gikk vi og spiste middag på en restaurant på stranden som het Beachcomber. Etter at vi hadde spist middag, gikk vi og badet i et av bassengene. Vi badet helt til vi ikke orket mer. Så gikk vi inn i et arabisk dampbad som het hammam. Der ble vi også skrubbet. Så gikk vi og skiftet på hotellrommet før vi gikk i baren og kjøpte oss en barnedrink. Da vi hadde drukket opp gikk vi å la oss fordi klokken var så mye som 24.00.

Fra flyplassen til hotellet

Da vi kom til Dubai gikk vi ut av flyplassen og tok taxi til Jumeirah beach hotel som ligger på stranden. da vi kom dit gikk vi og skjekket inn på rommet vårt som kostet tilsammen 31,659.28kr som er 20,250.00 AED. AED er kursen i Dubai. Hotellrommet var veldig fint men det kom ikke som en overaskelse for di vi hadde jo bestemt hvordan rommet skulle se ut fra før av. Da vi hadde pakket ut skiftet vi og gikk ned på stranden å badet til vi fikk fiskehud under bena og i håndflaten. Etter all badingen gikk vi og tok på oss tørt tøy og gikk å spiste lunsj på en lunsjbar på hotellet.




på flyplassen i dubai

Flyreisen fra Oslo til Dubai

Da vi kom til Gardemoen skjekket vi inn. Etter vi hadde skjekket inn gikk vi i taxfreen og kjøpte litt godteri som vi kan kose oss med på flyet. Flyet vårt gikk kl. 17.25, og vi  mellomlandet i Amsterdam der vi skulle være kl. 19.10. Endelig går vi om bord, der er det skjerm i hvert hodelene som vi ble veldig glad for slik at vi kunne kose meg med filmen. Marte sovnet nesten med en gang så hun fikk ikke så mye med seg av filmen. Ludvig så på filmen hele tiden. Da Marte våknet fortalte Ludvig Marte hvor bra filmen var. Da vi landet i Amsterdam gikk vi og spiste på en veldig fin restaurant som het In de Bonte Koe. Etter oppholdet på restauranten gikk vi litt rundt på flyplassen og kikket. Plutselig hørte vi på høytalerne at vi manglet inne på flyet så vi løp så fort vi kan til der vi skulle levere billettene. Vi rakk heldigvis flyet. Turen til Dubai gikk rimelig greit fordi Marte sov hele veien og Ludvig koste seg hele veien. Vi kom til flyplassen 05.10 på morgenen. Hele flyturen tok 9timer og 45min tilsammen.

Flybillettene kostet for oss begge 13331kr








 på gardemoen