mandag 29. november 2010

Akvariet

Vi tok buss til akvariet. Da vi kom dit gikk vi til nærmeste akvariboks. Det første vi så var en pansermalle.




 Pansermalle: Kroppen til denne lille pansermallen, er dekt av overlappende beinplater som beskytter den fra fiender. I gytetiden lager hannen et reir til eggene blant flytende planter, ved å blåse bobler av luft og slim til en frådende masse. Det finnes 240 forskjellige arter og den lever i Sør-Amerika. Den er en bunnfisk som blir opp til 18cm lang.


Vi gikk videre og så en elektrisk ål.





Elektrisk ål: Har spesielle muskler i den elektrisk ålens kropp sender høyspente elektriske utlandinger ut i vannet. Ålen bruker disse sjokkene til å drepe byttedyr-vanligvis andre-fisker og til å forsvare seg med. Dens vitenskapelige navn er Electrophorus electricus og den kan bli opp til 2,4 meter lang.



Vi gikk videre og så litt forskjellige fisker før vi spiste lunsj. Da vi hadde spist lunsj gikk vi videre innover akvariet.



Dette var en av de fiskene vi så.
Da vi hadde gått en stund tok vi buss tilbake til hotellet. Vi kom til hotellet, også skiftet vi før vi gikk og spiste middag. Da vi hadde spist middag gikk vi å la oss til sengs.




Hotellet på Cuba

Da vi kom til flyplassen tok vi taxi til hotellet. Vi skjekket inn og betalte, det kostet 1900 kr for en person for en natt.

BarLounge 1
Det var hun som eide hotellet 

Da vi hadde pakket ut så vi på klokken og det var veldig tidlig på morgenen så vi spiste frokost slik at vi fikk mye ut av dagen. Vi spiste frokost før vi dro til akvariet.

torsdag 18. november 2010

Info om Cuba

Nasjonaldagen til Cuba er 1. januar og de snakker spansk der. Valutaen er peso og hovedstaden er Havana der vi er nå. Presidenten i Cuba er Raúl Castro. Nasjonalsangen er «La Bayamesa»











LA BAYAMESA

Cuba here we come!

Vi våknet neste morgen og dro til flyplassen. Da vi kom til flyplassen gikk vi inn på flyet. Vi mellomlandet i Seattle og i Mexico city før vi fløy rett til Cuba. Det kostet 9102 kr for en person og det tok 30 timer fordi vi overnattet i Mexico city.




Dette er flyplassen i Cuba


mandag 15. november 2010

I badebassenget

Da vi kom tibake fra golfbanen badet vi i badebassenget på hotellet. Vi badet til vi fikk gåsehud også gikk vi på rommet og skiftet før vi spiste middag. Da vi hadde spist la vi oss til sengs.




Her badet vi

Svartbjørn




Svartbjørnen:  Pelsen er oftest ensfarget svart, men noen er lyse og noen er mørke. Lengden fra hode til halespiss 130–180 cm, skulderhøyde 80–95 cm. Vekt varierer sterkt etter geografisk område, i østlige områder veier binner i snitt rundt 90 kg, i vestlige rundt 65 kg. Hanner er i regelen 10–15 % tyngre enn binner. De største veier rundt 270 kg. Mesteparten av føden består av plantekost som bær, nøtter og gress, men spiser også insekter, fisk og smågnagere. Den lever hovedsakelig i skogområder og er utbredt fra Alaska til nordlige Mexico.

På golfbanen

Da vi våknet neste morgen dro vi til en golfbane like i nærheten. Vi kom dit og vi begynte og diskutere om vi skulle spille 9 eller 18 hull. Tilslutt ble vi enige om at vi skulle spille 9 hull. Disse skulle vi spille med:





Vi spilte like bra cirka. Da vi hadde spilt spiste vi lunsj før vi dro tilbake til hotellet. 

Fakta/USA

Hovedstaten i USA er Washington DC (DC står for District of Columbia). Valutaen er dollar og nasjonaldagen er 4. juli. Barack Obama er preisdenten. USA er et mye større land enn Norge.















Religionen i USA er kristendom.

Alyeska (hotellet vi bodde på)

Da vi kom til hotellet gikk vi opp på rommet.


Bilde av The Hotel Alyeska, Anchorage



Vi pakket ut før vi dro til et lite senter som vi skulle kjøre hundeslede.



Til slutt orket vi ikke mere fordi det var så kaldt så vi dro tilbake til hotellet og spiste middag. Vi spiste middag på en restaurant som så ut som dette:




Da vi hadde spist var klokken så mye at vi la oss til å sove.

reisen til alaska

Når vi kom tilbake til hotellet pakket vi og dro til flyplassen. Vi skulle ta klm til Amsterdam og så til Minneapolis i Amerika så til Anchorage i Alaska. Reisen tok 31 timer og 32 minutter til sammen.



torsdag 11. november 2010

Dadaab (flyktningleir)

Neste morgen bestemte vi oss for å dra til en flyktningleir. Vi tok bussen til Dadaab der verdens største flyktningleir. Da vi kom dit prøvde vi å få litt oppmerksomhet men det gikk selvfølgelig ikke så vi gikk inn i et lite telt og vi så en liten familie som virket veldig sure men de smilte da de så oss komme.










Vi prøvde og få kontakt med dem men vi forsto like mye av de som de forsto oss og det var ingen ting. Da vi hadde prøvd og forstå hverandre i en stund tok Ludvig fram en fotball og de ble med og spille fotball. De falt litt over ende noen ganger men de reiste seg opp igjen og begynte og le. Vi spilte en stund til før det var tid for å spise lunsj. Til lunsj hadde vi forbredt oss på at de andre ville ha mat så vi hadde med oss masse mat. De fikk litt mat hver, men ikke mye fordi de er ikke vant til å spise mye mat for de hadde så vidt nok mat til alle.

Da vi hadde spist var det tid får å dra hjem så vi takket for oss og de takket for maten de hadde fått. Vi tok buss tilbake også spiste vi middag. Da vi hadde spist middag la vi oss til å sove.

Middag i Kenya

Da vi kom fra elefantturen spiste vi middag. Til middag spiste vi vanlig pasta fordi vi var ikke så veldig sultne. Vi spiste middag også gikk vi til sengs.


På tur med elefantene

Da vi våknet spiste vi frokost også dro vi til et sted du kunne ri på elefanter. Vi kom dit og vi betalte før vi satt oss oppå elefantene. Etter elefantene hadde gått en stund spiste vi lunsj.





Da vi hadde spist lunsj red vi litt til før vi kom tilbake og avsluttet turen. Vi kjørte tilbake til hotellet.

Afrikansk elefant: Nålevende afrikanske elefanter er generelt større enn den asiatiske. Størst er den afrikanske savanneelefanten, der hannene gjerne veier omkring 6-7,5 metriske tonn og normalt blir omkring 3-3,5 meter høy på skulderene. Til sammenligning blir den afrikanske skogselefanten sjelden mer enn 2,5 meter høy. Den veier også adskillig mindre, og bare sjelden mer enn 5 metriske tonn. Det vitenskapelige navnet er Elephas.

Nairobi i Kenya

Da vi kom til flyplassen gikk vi til hotellet fordi det var veldig når flyplassen. Vi bodde på et hotell som het Nairobi Serena. Det første vi gjorde da vi ko til hotellet var og legge oss til sengs for vi kom så sent på kvelden.


Hotellrommet

Informasjon om Kenya

Hovedstaden i Kenya er Narobi og presidenten er Mwai Kibaki. De vanligse språkene er swahili og engelsk og myntheten er kenyanske shilling.




Fil:Flag of Kenya.svg




I Kenya er religionen Kristendom. 

Flyreisen i Afrika

 Vi dro til flyplassen og tok flyet til Nairobi. Flyet mellomlandet to ganger som var i Uganda og Etiopia. Det tok 25timer. Prisen var 22 000 kr for flyreisen og hotellet.
'


På markedet

Vi våknet og tok på oss tøy og gikk og spiste frokost før vi tok bussen til et marked. Da vi kom dit gikk vi og kjøpte oss en bolle hver. Vi spiste boller til vi var mette også gikk vi litt rundt og tittet men det var ikke noe som vi var interisert i der så vi dro tilbake til hotellet og spiste middag.

Da vi hadde spist middag gikk vi og la oss til å sove.


Middag som Ludvig har laget

Da Marte kom tilbake til hotellet gikk hun opp på rommet og skiftet før hun gikk til middag. Marte kom ned og gikk inn på kjøkkenet der Ludvig var og lagde mat som skulle serveres til middag. Hun gikk og snakket til Ludvig og fortalte hva hun hadde lyst til å spise også lagde han det til Marte. Så gikk hun og satt seg til bors og ventet på at middagen skulle serveres.

Etter en stund var maten klar og Ludvig var ferdig skiftet og han satt seg til bors og spiste med Marte. Da vi hadde spist gikk vi til en bar og tok oss hver vår smothie. Vi drakk en jorbærsmothie. Vi drakk opp og gikk til sengs.


Ludvig på kokkekurs

Ludvig gikk inn på kjøkkenet og møtte kokken. Kokken viste han litt rundt før de begynte og lage frokost. Frokosten var i gang med å lages til hotellets gjester. Han fant pålegget og la alt på fat og tok brødet i store kurver. En av servitørene kom og tok med seg maten og Ludvig fikk ta en liten pause før han måtte begynne og lage pasta som skulle serveres til lunsj.

Han begynte og koke pasta og lage kjøttsaus. Det tok veldig lang tid å lage lunsjen for det var så mye han måtte lage. Da han var ferdig måtte han starte og lage middag med en gang fordi det var noen som spiste middag tidlig. Etter en stund kom Marte inn og Ludvig lagde den siste måltidet på kjøklkenet.

tirsdag 9. november 2010

Marte på tur uten Ludvig

Marte skal til et av Kongo sine mest besøkte attraksjoner. Det er et tempel som blir kalt for Temple Mosque. Marte dro tidlig på morgenen da Ludvig dro på kokkekurs med kokken på hotellet.

Marte tok bussen 2 timer før hun kom frem. Da hun kom dit gikk hun inn i tempelet og gikk og fant seg en sitteplass. Etter hvert kom det flere og flere inn. Endelig startet det. Hun satt og hørte etter hva han som fortalte om religionen Islam. Da han hadde fortalt ferdig gikk alle ut og Marte gikk og spiste lunsj på en liten kafe ved siden av moskeen. Marte dro tilbake til hotellet etter hun hadde spist.







Hotellet i Brazzaville

Vi kom til hotellet velig tidlig på morgenen. Da vi kom dit skjekket vi inn også meldte vi Ludvig på et lite kokkekurs som han kunne være med på og lage mat til resten av måltidene i dag. Ludvig ble med kokken mens Marte fant på noe annet resten av dagen.

Vi fikk hver vår sånn seng

Pannekakeskilpadde

Pannekakeskilpadden: Den har et mykt, bøyelig skjold. Når den er i fare, kryper den inn i en steinsprekk og trekker pusten godt inn, slik at kroppen utvides og kiler seg fast. Da blir den nesten umulig å få ut. Men dette beskytter ikke mot samlere som fanger store antall til kjæledyrindustrien.

Den kan bli opp til 15cm lang. Utbredelsen er i Afrika og det vitenskapelige navnet er Malocochersus tornieri.



Flyreisen fra Colombo til Brazzavilla

Vi gikk tilbake til hotellet og pakket. Vi skulle fly med emirates og virgin aarlines, det kostet 9436 kr og tok til sammen 46timer og 5 min.


på flyplassen

mandag 8. november 2010

Informasjon om Kongo-brazzavilla

Hovadstaden i Kongo-brazzavilla er Brazzavilla og landet blir styrt av en president. Presidenten heter Denis Sassou Nguesso. De snakker fransk, kituba, lingala og de handler med franc. Nasjonaldagen er den 15.august. Kongo-brazzavilla er en ite land i Afrika. Det er kongolesere som bor der.








Religionen i Kongo Brazzaville er Kristendom.

På Ratmalana (En strand)

Vi våknet og vi dro til en av de største strandene i Colombo. Da vi hadde kledd på oss tok vi en taxi og dro. Den stranden vi dro til het Ratmalana. Da vi kom dit fant vi oss en sted vi kunne slå oss ned.




Da vi hadde tatt på oss badetøy løp vi ut i vannet fordi det var så varmt i lufta selv om ikke sola var oppe. Vi sprutet litt på hverandre også gikk vi opp av vannet. Etter vi hadde tørket oss litt så gikk vi til en liten kiosk og kjøpte oss en is hver. Da hadde spist opp isen badet vi litt til før vi gikk og spiste lunsj på en restaurant. Til lunsj spiste vi baguetter og suppe. Vi spiste lunsj, også badet vi til vi begynnte og fiskehud. Endelig var tiden for å dra tilbake til hotellet. Da vi kom frem gikk vi på rommet og skiftet før vi spiste middag. Til middag spiste vi vanlig asiatisk mat. Vi brukte veldig lang tid å spise fordi det var så vanskelig og spise med spisepinner. Da vi hadde spist gikk vi til sengs.

lørdag 6. november 2010

I dyreparken

Da vi hadde gått oss en liten tur og sett vannbøffel gikk vi tilbake til hotellet og skiftet. Vi skiftet og tok buss til en liten dyrepark fordi vi hadde ikke sett så mange dyr på den turen vi var på. Det første vi gjorde da vi kom dit gikk vi til inngangen og betalte for oss. Da vi kom inn gikk vi først til livet i vannet. Det første vi så der var en dugong.


Dugong: Det er et stort klumpete dyr med lengde ca. 2,5–3 m, vekt 150–250 kg. De lever i kystfarvann og ved elvemunninger i varme hav og beiter der på bunnvegetasjonen i grunne områder. Hovedutbredelsen er langs kystene av Det indiske hav. Forekommer ved Rødehavet, Øst-Afrika, Bengalbuktas øyer, Indonesia, Molukkene, Filippinene, Ny-Guinea og Australias nordøstligste områder. De er i fare for å bli utryddet.






Vi gikk videre innover til der edderkoppene var. Det var ett lite opplegg som gikk ut på at vi sto i kø for å holde en tarantella. Vi sto i kø og vi holdt den begge to.


Dette er en av de tarantellane som var i bur.
Etter at vi begge hadde holdt den gikk vi videre til slangene og apene.


Denne apen ble kaldt for Natalie.


Dette er Bengali.

Det vi nå hadde sett var nok for i dag. Vi gikk på en liten kafe og kjøpte oss litt nudler hver. Da vi hadde spist tok vi bussen tilbake til hotellet. 

Marte dusjet da vi kom tilbake til hotellet mens Ludvig la seg til å sove. Da Marte var ferdig i dusjen gikk Ludvig i dusjen. Vi var endelig ferdig med å dusje så vi gikk ned i resepsjonen og kjøpte oss en brus og litt godteri hver. Etter det gikk vi opp igjen og spiste litt også tok vi en liten lur. Vi sov til det var tid for middag, vi gikk ned og spiste. Til middag spiste Marte pizza og Ludvig spiste sushi.

Vi gikk fra bordet da vi begge hadde spist opp gikk vi og la oss til å sove.

torsdag 4. november 2010

Informasjon om Sri Lanka






Sri Lanka er et lite land som ligger sør-øst for India. Det er presidenten Mahinda Rajapakse som styrer landet. De snakker Singalesisk, Tamilsk og Engelsk, valutaen srilankiske rupi (LKR). Hovedstaden er Colombo som vi er nå. Sri Lanka er ca 6 ganger mindre enn Norge.



Religionen i Sri Lanka er buddhisme.

Buddhismen er den fjerde største verdensreligionen etter kristendommen, islam og hinduismen. Sannsynligvis finnes det rundt 400 millioner buddhister i verden i dag. I Norge er det gjort anslag på ca 14 000 personer med buddhistisk bakgrunn, hvor de fleste med innvandrerbakgrunn er fra Asia. Det er ca 600 nordmenn som har konvertert til buddhismen. Buddhistene har ingen egne barnehager eller skoler i Norge.

Guden til buddhistene sin gud er Buddha.




Til sengs og videre utover dagen

Da vi hadde badet, gikk vi til sengen og la oss til å sove.

Neste morgen gikk vi ned i frokosthallen og spiste frokost. Da vi hadde spist gikk vi til hotellrommet og tok på oss litt turtøy fordi vi skulle på en liten tur i næromerådet bare for å oppleve noe av dyrene som lever på denne øya. Vi gikk ut i naturen, og fant en sti som vi fulgte litt inn i skogen. Vi hadde med oss en liten bok om dyrene som levde vilt der. Det første dyret vi så måtte vi gå helt til et åpent landskap og der så vi en vannbøffel.

Vannbøffel:  Vannbøffelen lever i fuktige gressområder og sumper. Den kan bli 3 meter lang og 2 meter høy.
Den er truet og  lever nå i australia, indionesia, malasia, india og sri lanka. Den hører til okse familien og bøffel familien, dens vitenskapelige navn er Bubalus bubalis. Melken dens blir brukt til mazarellaost, og skinnet blir ofte brukt i eksklusive biler.